Salariul unui Programator Java

Salariul unui Programator Java incepe de la 1.000 de euro

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Programator Java nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de minim 3 ani de experienta.
Pentru postul standard de Java Developer (daca vrei sa fii trendy si sa o zici in engleza) intr-adevar iti trebuie un pic de experienta. Experienta pe care o poti capata prin postul intermediar Junior Java Developer. Uneori o firma te poate lua si cateva luni de testare. Capatatul de experienta decurge relativ lin, dar nu e atat de usor pe cat pare. La inceput e greu, mai ales daca esti inca student. Inca nu esti fezabil, esti in faza de crestere, oricum nu ti se dau cine stie ce proiecte, de aia e bine sa te angajezi un an sau doi in facultate, poate poate acumulezi cate ceva. Nu detin informatii in privinta continutului unui dosar de angajare cand te duci la o alta firma aka nu stiu daca angajatorul se uita la numarul de proiete in care ai fost implicat versus timpul petrecut in acea pozitie. Desigur, se discuta doar posibilitatea obtinerii jobului, nu si a pastrarii lui. Oricum, e usor sa te angajezi daca esti in domeniu, e chiar inevitabil, as zice.
Salariu: Salariul de pornire in companiile din Bucuresti este in general de 1.000 de euro dar ajunge cu usurinta si la 1.500 de euro.

Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de responsabilitatile care ii sunt atribuite. In provincie salariul de pornire este insa mai mic de o mie de euro, incepand de la 800 de euro.
Companiile care solicita ca un candidat pentru pozitia de Programator Java pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara (minim 2 ani). In general experienta in proiecte J2EE reprezinta un avantaj important atunci cand se aplica pentru o astfel de pozitie. De asemenea, un bun candidat trebuie sa fie o persoana dinamica, cu o atitudine proactiva, sa posede bune abilitati de comunicare, sa dea dovada de seriozitate si sa fie dornic de invata si de a se dezvolta.
Abilitati de comunicare
Candidatul trebuie sa posede cunostinte la nivel avansat de limba engleza, sa cunoasca programul de proiectare Enterprise Architect (modelare UML), platforma Java 5 Enterprise Edition, framework-ul jQuery si versiunea 10g a serverului de baze de date Oracle.

Beneficii extrasalariale:

Pe langa un salariu atractiv ce include si plata orelor suplimentare, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si tichete de masa.
Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si bonusuri pentru fiecare proiect.
Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un Programator Java exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Programator Java se numara: gasirea de solutii tehnice, participarea la efectuarea analizei pentru sisteme informatice, updatarea documentatiei proiectelor la care lucreaza, participarea la cursurile de perfectionare organizate de companie sau de casele de software partenere ale acesteia, punerea in functiune a proiectelor dezvoltate, creaza codul sursa pentru implementarea practica a proiectelor la care participa.
Avantaje: Un Programator Java are posibilitatea sa dezvolte o cariera in acest domeniu dar si sa puna in aplicare toate cunostintele acumalate, lucrand in domeniul care il pasioneaza. De asemenea castigurile suplimentare substantiale reprezinta un avantaj.
Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate sunt doar cateva din principalele dezavantaje ale unui astfel de job.
Activitate intensa si continua numai daca esti la maturitate, atunci esti muls la adevarata ta capacitate de productie. Cand esti in crestere, ti se da sa inveti, sa citesti, dar fara sa apliciā€¦.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Powered by WP Hashcash